Miért is kell nekünk 5G?

Pontosan mi is ez az 5G? Miért is hasznos? Van egyáltalán értelme? Miért és kinek lehet jó?

Az 5G elnevezés az Ötödik Generációs Mobil Hálózat rövidítése, és egy új vezeték nélküli adatátviteli technológiát takar.

Az 5G minden korábbinál, mintegy tízszer gyorsabb adatviteli sebességet produkál, alacsonyabb válaszidő mellett, úgy, hogy minden korábbinál kevésbé terheli az akkumulátort, tehát hosszabb lesz az üzemidő, ráadásul egy időben sokkal több felhasználó képes kihasználni.

Az 5G létfontosságú lehet az önvezető járműveknél, és óriási előrelépést jelenthet a felhőalapú szoftverek használata során. Ez pedig megreformálhatja az ipart, hiszen nem lesz szükség a fizikailag is jelen lévő, nagy teljesítményű hardverre, számítógépre.

Az 5G létfontosságú lehet az úgynevezett IoT (Dolgok Internete) rendszerek kiépítése során. Ennek köszönhetően sokkal intenzívebben terjedhetnek a különféle okosépület-, okosintézmény- és okosvárosprojektek.

Eddig semmilyen bizonyítékot nem találtak arra, hogy az 5G eljárás bármilyen kóros elváltozást okozna az élő szervezetekben.

Hamarosan minden bizonnyal ugrásszerűen megnő az 5G eljárásra épülő szolgáltatások és termékek száma, és elképzelhetetlen lesz az élet a minden korábbinál gyorsabb, kényelmesebb szabvány használata nélkül.

Forrás: origó cikke

Elérhetőségeink

1042 Budapest
Árpád út 91.
+36 20 510 3393
info@telemeteor.hu

Navigáció indítása
Youtube
Vimeo
Google Maps
Spotify
Sound Cloud